Ships with 4 drone slots and 2 weapons

Discuss and distribute tools and methods for modding. Moderator - Grognak
alextfish
Posts: 183
Joined: Sun Sep 30, 2012 2:24 pm
Location: Cambridge, UK
Contact:

Ships with 4 drone slots and 2 weapons

Postby alextfish » Mon Oct 29, 2012 11:36 am

Hi all. I'm having problems with a couple of my custom ships. I want the ship to start off with 4 drones and be able to power them all at once. I'm able to get it all playing correctly as desired, but it has a nasty graphical glitch that I can't find any way to fix.

The problem is that the "Weapons" box is still sized big enough for 4 weapons, although it only displays slots (grey boxes with a keyboard shortcut number) for two of them. The "Drones" box is only big enough for 2 drones, although all 4 do appear and are selectable. The 4th one goes behind the subsystems box! So it's just a cosmetic flaw, but quite an annoying one.

Image
(context image: http://imgur.com/a/rCZuB)

I've specified <weaponSlots>2</weaponSlots> and <droneSlots>4</droneSlots>, and made sure the raven.xml file only has two <weaponMounts>.

I'm sure it must be possible to avoid the standard 4/2 sizes, because the Engi ship has 3/3. Can anyone suggest what I'm doing wrong?
GreenZanbato
Posts: 53
Joined: Tue Sep 18, 2012 9:31 pm

Re: Ships with 4 drone slots and 2 weapons

Postby GreenZanbato » Mon Oct 29, 2012 9:28 pm

I've had this problem as well. I think it mat be hard-coded for each ship unfortunately. If not though, I have no idea how to fix it.
Whale Cancer
Posts: 272
Joined: Fri Sep 21, 2012 3:28 pm
Location: Vancouver, BC

Re: Ships with 4 drone slots and 2 weapons

Postby Whale Cancer » Mon Oct 29, 2012 9:36 pm

GreenZanbato wrote:I've had this problem as well. I think it mat be hard-coded for each ship unfortunately.

This is what my experimentation reveals as well.
Contribute to help save the Whales from their various diseases! *DELAYED* Should release the skeleton with the main quests attached by the end of the week (By NOV 9)! *DELAYED* Don't listen to my dates! Things always seem to come up!
vacantmind
Posts: 10
Joined: Sun Oct 28, 2012 1:31 am

Re: Ships with 4 drone slots and 2 weapons

Postby vacantmind » Thu Nov 08, 2012 6:19 am

Oh hey I've actually solved this one.... ummm lemme find the files.
vacantmind
Posts: 10
Joined: Sun Oct 28, 2012 1:31 am

Re: Ships with 4 drone slots and 2 weapons

Postby vacantmind » Thu Nov 08, 2012 6:30 am

So the way it works is 3 slots gives a length 3 bar, everything else gives a length 4 bar. both types: weapons/drones.

So ships can be 3/4 or 4/3, however 2 will still call up the longer bar, so 2/3 will work fine, 2/4 long bars.

If you want to make it look prettier for 2/4, it should be a fairly simple matter to edit these sprites (use paint.net) just make it something a little less obtrusive (or entirely transparent would work)

Hope I did this right, I've been modding other games recently. =)
alextfish
Posts: 183
Joined: Sun Sep 30, 2012 2:24 pm
Location: Cambridge, UK
Contact:

Re: Ships with 4 drone slots and 2 weapons

Postby alextfish » Thu Nov 08, 2012 10:29 am

Oh, yeah, I meant to come and mention this myself. It's almost what you describe, but slightly more subtle:

* 3 weapon slots gets a length-3 weapons bar; any other number gets length 4
* 3 drone slots gets a length-3 drones bar; any other number gets length 2

I tried adding versions of the sprites you mention, named box_drones_bottom4.png and box_weapons_bottom2.png, but the game ignores them.

And worse, if my mod wants to allow 2-drone ships to exist, then I can't just blank the length-2 drones bar image entirely. I guess I could erase part of it so it doesn't actually overlap the drones, like erase the top and right-hand edges kinda thing.
vacantmind
Posts: 10
Joined: Sun Oct 28, 2012 1:31 am

Re: Ships with 4 drone slots and 2 weapons

Postby vacantmind » Thu Nov 08, 2012 8:37 pm

alextfish wrote:Oh, yeah, I meant to come and mention this myself. It's almost what you describe, but slightly more subtle:

* 3 weapon slots gets a length-3 weapons bar; any other number gets length 4
* 3 drone slots gets a length-3 drones bar; any other number gets length 2
It's been a while, but I believe that is how the game works by default. Slightly more subtle indeed. =)

The game only differentiates on the number 3, with a max space of 7 slots. My suggestion is that if you want 2 weapons 4 drones for balance reasons, simply build an uncrewable weapons room.

Essentially limitations like these are what caused me to stop playing/modding this game, hoping for a future update that opens up the game or FTL:Overdrive.
LordAshram
Posts: 71
Joined: Thu Jul 18, 2013 11:45 pm

Re: Ships with 4 drone slots and 2 weapons

Postby LordAshram » Wed Jul 31, 2013 4:49 pm

Hey guys,

Okay, sorry to bring this up again... so there is no way to do a four drone slot ship, right? Just want to double check.

Thanks!:)
UltraMantis
Posts: 2141
Joined: Thu Sep 20, 2012 3:17 pm

Re: Ships with 4 drone slots and 2 weapons

Postby UltraMantis » Wed Jul 31, 2013 5:36 pm

Sure you can. 4 drones will work but the 4th drone may not be easily visible.
Report spam using the handy Report Button Mod.
LordAshram
Posts: 71
Joined: Thu Jul 18, 2013 11:45 pm

Re: Ships with 4 drone slots and 2 weapons

Postby LordAshram » Wed Jul 31, 2013 5:46 pm

Ah okay, yes, sorry I should have been more clear... I mean that there is no UI ability for four, although you can HAVE four:)

Thanks Mantis, I appreciate the patience with a newbie!:)

Who is online

Users browsing this forum: Jumbocarrot0 and 11 guests