[SHIP][AE] The Potential - UPDATED 2015/08/16

Distribute and discuss mods that are functional. Moderator - Grognak
User avatar
5thHorseman
Posts: 1669
Joined: Sat Mar 02, 2013 2:29 am
Location: On the bridge of The Potential
Contact:

Re: [SHIP] The Potential - NOT UPDATED FOR AE

Postby 5thHorseman » Tue May 20, 2014 9:08 am

Frawstcrabs wrote:Good news everyone!

I have updated the mod to AE! :D

If the creator wants me to, I'll post a link to download.

Note: The reactor is a bit bugged, but it is still 80 power bars to use.


By all means, though I have the same question: How is it bugged? Does the game crash?

If the bug isn't that bad, I'll update the first post. I don't want anything I promote to have too bad a bug though :)
My Videos - MY MOD HUB
Simo-V - The Potential - Automated Scout - "Low O2" Icons
The Black Opal - The Asteroid - The Enforcer - The Pyro

"Every silver lining has a cloud..."
Frawstcrabs
Posts: 21
Joined: Thu May 15, 2014 11:30 pm

Re: [SHIP] The Potential - NOT UPDATED FOR AE

Postby Frawstcrabs » Tue May 20, 2014 5:03 pm

5thHorseman wrote:
Frawstcrabs wrote:Good news everyone!

I have updated the mod to AE! :D

If the creator wants me to, I'll post a link to download.

Note: The reactor is a bit bugged, but it is still 80 power bars to use.


By all means, though I have the same question: How is it bugged? Does the game crash?

If the bug isn't that bad, I'll update the first post. I don't want anything I promote to have too bad a bug though :)


By bug, it's just a small visual bug, it doesn't affect the gameplay.

EDIT: for some reason running the game again with the exact same code makes it crash >:(
I'll keep working on a fix.
Just call me Frawst.
I like XML coding.
I can't art or music for shit.
Go me.
kestreladmiral
Posts: 26
Joined: Fri Apr 25, 2014 1:56 pm
Location: trying new and old mods

Re: [SHIP] The Potential - NOT UPDATED FOR AE

Postby kestreladmiral » Tue May 20, 2014 5:47 pm

Frawstcrabs wrote:Good news everyone!

I have updated the mod to AE! :D

If the creator wants me to, I'll post a link to download.

Note: The reactor is a bit bugged, but it is still 80 power bars to use.


By all means get this link posted ASAP!!
Frawstcrabs
Posts: 21
Joined: Thu May 15, 2014 11:30 pm

Re: [SHIP] The Potential - NOT UPDATED FOR AE

Postby Frawstcrabs » Tue May 20, 2014 6:10 pm

I bring news on the Potential update.

I did some testing, and AE appears to have a reactor limit set to 60. Anything above that crashes the game on start.

Is 60 power bars okay?

Still have no idea how 80 worked that one time.
Just call me Frawst.
I like XML coding.
I can't art or music for shit.
Go me.
kestreladmiral
Posts: 26
Joined: Fri Apr 25, 2014 1:56 pm
Location: trying new and old mods

Re: [SHIP] The Potential - NOT UPDATED FOR AE

Postby kestreladmiral » Tue May 20, 2014 6:23 pm

Frawstcrabs wrote:I bring news on the Potential update.
Is 60 power bars okay?


OKAY!? That's awesome. Considering the normal reactor limit is 25 power bars, and 60 is like twice that, I'd say yeah, it's more than okay. Although 80 would still be nice ;)
Last edited by kestreladmiral on Tue May 20, 2014 6:27 pm, edited 1 time in total.
User avatar
5thHorseman
Posts: 1669
Joined: Sat Mar 02, 2013 2:29 am
Location: On the bridge of The Potential
Contact:

Re: [SHIP] The Potential - NOT UPDATED FOR AE

Postby 5thHorseman » Tue May 20, 2014 6:24 pm

Frawstcrabs wrote:I bring news on the Potential update.

I did some testing, and AE appears to have a reactor limit set to 60. Anything above that crashes the game on start.

Is 60 power bars okay?

Still have no idea how 80 worked that one time.


60 is fine. I had heard that something smaller (35 I think) was the cap and was willing to do that. It was a very rare run that I didn't have at least 10 power bars free in an ion storm in late sectors. 60 should be functionally identical to 80.

The big problem I had was placing all the rooms and whatnot without SL to make it easier. If you've done that in a way that's even remotely close to what I wanted I'd like to take it and add a few tweaks that I'd planned (Up to L12 weapons and drones, for one, so you could in theory have 3 P4 weapons and 3 P4 drones running at the same time)
My Videos - MY MOD HUB
Simo-V - The Potential - Automated Scout - "Low O2" Icons
The Black Opal - The Asteroid - The Enforcer - The Pyro

"Every silver lining has a cloud..."
Frawstcrabs
Posts: 21
Joined: Thu May 15, 2014 11:30 pm

Re: [SHIP] The Potential - NOT UPDATED FOR AE

Postby Frawstcrabs » Tue May 20, 2014 6:44 pm

5thHorseman wrote:
Frawstcrabs wrote:I bring news on the Potential update.

I did some testing, and AE appears to have a reactor limit set to 60. Anything above that crashes the game on start.

Is 60 power bars okay?

Still have no idea how 80 worked that one time.


60 is fine. I had heard that something smaller (35 I think) was the cap and was willing to do that. It was a very rare run that I didn't have at least 10 power bars free in an ion storm in late sectors. 60 should be functionally identical to 80.

The big problem I had was placing all the rooms and whatnot without SL to make it easier. If you've done that in a way that's even remotely close to what I wanted I'd like to take it and add a few tweaks that I'd planned (Up to L12 weapons and drones, for one, so you could in theory have 3 P4 weapons and 3 P4 drones running at the same time)


Sorry, I'm new to this forum, but SL?

If youre talking about the room layout, I made an image to help me map the rooms and doors. If it helps, i can send you the image.

EDIT: OOOOOOOHHHHHHH superliminal. yeah, i learned how to code a ship from scratch actually, using a grid and the room layout to map the rooms.
Last edited by Frawstcrabs on Tue May 20, 2014 7:15 pm, edited 1 time in total.
Just call me Frawst.
I like XML coding.
I can't art or music for shit.
Go me.
Frawstcrabs
Posts: 21
Joined: Thu May 15, 2014 11:30 pm

Re: [SHIP] The Potential - NOT UPDATED FOR AE

Postby Frawstcrabs » Tue May 20, 2014 6:59 pm

But since I probably can't help anymore than the creator can, I'll just upload the damn thing.

http://www.mediafire.com/download/koe43nmmlb6ogrb

LET THE DOG PILE BEGIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIN
(tell me if it crashes)

For 5thHorsy: here's the image i was talking about:

https://www.mediafire.com/?4323bw7uokppt69
(HOW DO I IMAGE ON THIS FORUM)
Just call me Frawst.
I like XML coding.
I can't art or music for shit.
Go me.
User avatar
R4V3-0N
Posts: 1289
Joined: Sun Oct 06, 2013 11:44 am
Location: Last Federation Fleet
Contact:

Re: [SHIP] The Potential - NOT UPDATED FOR AE

Postby R4V3-0N » Tue May 20, 2014 7:59 pm

Horseman, want me to slap on pirate markings and have a type B going? (after SL-2 is done)

I think it would be cool to have the type B the apposite, normal starting power but has every system in game.
R4V3-0N, a dreamer.
Frawstcrabs
Posts: 21
Joined: Thu May 15, 2014 11:30 pm

Re: [SHIP] The Potential - NOT UPDATED FOR AE

Postby Frawstcrabs » Tue May 20, 2014 8:03 pm

R4V3-0N wrote:Horseman, want me to slap on pirate markings and have a type B going? (after SL-2 is done)

I think it would be cool to have the type B the apposite, normal starting power but has every system in game.


I can code you that :3
Just call me Frawst.
I like XML coding.
I can't art or music for shit.
Go me.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests