every time i launch i crash and get this

Discuss problems related to FTL here. If you are having a problem or experiencing a bug PLEASE READ THE "MUST READ" POST.
sirmelon
Posts: 6
Joined: Mon Jul 22, 2013 12:51 pm

every time i launch i crash and get this

Postby sirmelon » Mon Jul 22, 2013 12:56 pm

so every time i launch ftl now it gets to the loading screen plays the title music for a second and then crashes showing this. does anyone know a solution i have not played long but i played constantly and came to play it again and this happened i have deleted and re installed it but nothing.
UltraMantis
Posts: 2141
Joined: Thu Sep 20, 2012 3:17 pm

Re: every time i launch i crash and get this

Postby UltraMantis » Mon Jul 22, 2013 5:08 pm

When uninstalling the game go to the folder FTL was installed in and delete any files that may still be there.

That error usually appears when the game's database has been corrupted. Mostly this happens when the game is updated to a more recent version but somehow older files get reintroduced into the database. Some mods can cause this problem.

In your FTL folder there is another folder called crashlogs, check if there's any info there, and post it.
Report spam using the handy Report Button Mod.
sirmelon
Posts: 6
Joined: Mon Jul 22, 2013 12:51 pm

Re: every time i launch i crash and get this

Postby sirmelon » Mon Jul 22, 2013 5:37 pm

there is no info in the crashlogs sorry
sirmelon
Posts: 6
Joined: Mon Jul 22, 2013 12:51 pm

Re: every time i launch i crash and get this

Postby sirmelon » Mon Jul 22, 2013 5:45 pm

also after doing what you said the problem hasn't gone.
UltraMantis
Posts: 2141
Joined: Thu Sep 20, 2012 3:17 pm

Re: every time i launch i crash and get this

Postby UltraMantis » Mon Jul 22, 2013 8:05 pm

Thanks for trying at least. I have two more questions:

Are you playing the Steam version? If so, try using the synchronise cache option, it helps with corruption errors. Not guaranteed to make a difference though.
Did you recently update video or other drivers? There were cases where FTL would no longer work with new hardware or drivers.
Report spam using the handy Report Button Mod.
sirmelon
Posts: 6
Joined: Mon Jul 22, 2013 12:51 pm

Re: every time i launch i crash and get this

Postby sirmelon » Mon Jul 22, 2013 8:58 pm

thank you for trying but the problem still hasn't gone
sirmelon
Posts: 6
Joined: Mon Jul 22, 2013 12:51 pm

Re: every time i launch i crash and get this

Postby sirmelon » Mon Jul 22, 2013 9:32 pm

and no i didn't change anything with my computer i just went to play again and it didn't work
UltraMantis
Posts: 2141
Joined: Thu Sep 20, 2012 3:17 pm

Re: every time i launch i crash and get this

Postby UltraMantis » Tue Jul 23, 2013 5:27 am

Yeah something weird is going on. Other people have had a similar problem reported in this thread. Same story, FTL worked, all was well, now it crashes.
Report spam using the handy Report Button Mod.
boa13
Posts: 829
Joined: Mon Sep 17, 2012 11:42 pm
Location: Nantes, France

Re: every time i launch i crash and get this

Postby boa13 » Tue Jul 23, 2013 5:46 am

Could this be caused by a Windows update? :?
Forum janitor — If you spot spam, PM me the URL and/or the username of the spammer.
I have powers, moderator powers. I am not keen on using them, but will do so if needed.
sirmelon
Posts: 6
Joined: Mon Jul 22, 2013 12:51 pm

Re: every time i launch i crash and get this

Postby sirmelon » Tue Jul 23, 2013 1:24 pm

I have found the crash info but it wasn't in the crash logs folder this is what happens
No settings file found!
Initializing Video
Video Initialized
Opengl version = 4.3.0
Starting audio library...
Audio Initialized!
Resource Preload: 8946
Initializing animations...
Animations Initialized!
Loading Ship Blueprints....
Blueprints Loaded!
Initializing Sound Data....
Generating world...
Loading achievements...
Loading score file...
terminate called after throwing an instance of 'std::bad_alloc'
what(): std::bad_alloc

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests