[HARD-CODED] FTL: Hyperspace

Distribute and discuss mods that are functional. Moderator - Grognak
TheSwiftTiger
Posts: 48
Joined: Sun May 12, 2013 9:21 am

Re: [HARD-CODED] FTL: Hyperspace

Postby TheSwiftTiger » Sun Sep 13, 2020 8:52 pm

Update 0.5.3

This update DOES NOT make the mod work on the latest version of FTL. You will have to downgrade to version 1.6.9 - the instructions for that are in the main post.

Changelog

Code: Select all

- Fixed room visibility
- Fixed healing particles showing up when heals are set to negative
- Fixed negative healing not working when on full health
- Fixed mantis animBase crashes


Download link is on the main post
Amigeo
Posts: 3
Joined: Sat Sep 26, 2020 9:26 am

Re: [HARD-CODED] FTL: Hyperspace

Postby Amigeo » Sat Sep 26, 2020 10:01 am

Hello, I'm currently trying to download Hyperspace on mac with wine. I followed the guide for installing it trough wine, but when I get to the loading screen, a textbox pops up saying "hyperspace.xml not found". After the loading screen, the mod seems to work fine, but all of the custom sprites are replaced with warning signs (see screenshot). I thought about just playing without any sprites, but loading up another mod (like Multiverse) just makes the game freeze on the loading screen.
Do you know any way to fix this?
Image
Image
Image
TheSwiftTiger
Posts: 48
Joined: Sun May 12, 2013 9:21 am

Re: [HARD-CODED] FTL: Hyperspace

Postby TheSwiftTiger » Sat Sep 26, 2020 7:03 pm

Amigeo wrote:Hello, I'm currently trying to download Hyperspace on mac with wine. I followed the guide for installing it trough wine, but when I get to the loading screen, a textbox pops up saying "hyperspace.xml not found". After the loading screen, the mod seems to work fine, but all of the custom sprites are replaced with warning signs (see screenshot). I thought about just playing without any sprites, but loading up another mod (like Multiverse) just makes the game freeze on the loading screen.
Do you know any way to fix this?
Image
Image
Image


It looks like patching the Hyperspace.ftl failed. It's something to do with patching the mod, but I'm not sure why Multiverse is freezing your game. The game freezes if a message box like the one on your screenshot appears, so it could be that you just missed that?
Amigeo
Posts: 3
Joined: Sat Sep 26, 2020 9:26 am

Re: [HARD-CODED] FTL: Hyperspace

Postby Amigeo » Mon Sep 28, 2020 10:22 am

Thanks for the quick reply, I've only just realized that the hyperspace.ftl file is optional, so even though it failed to patch, Multiverse should still work, so I probably messed something up when installing. Do you still need to run patch.bps dan downgrade.bat if you already have the 1.6.9 version (from GOG)? You just have to extract the hyperspace and xinput dlls right?
King of Doge
Posts: 2
Joined: Tue Sep 29, 2020 11:55 pm

Re: [HARD-CODED] FTL: Hyperspace

Postby King of Doge » Tue Sep 29, 2020 11:57 pm

Whenever I try and load this up i get an error saying there is no XMI file
velotheguy
Posts: 1
Joined: Sat Oct 03, 2020 5:59 pm

Re: [HARD-CODED] FTL: Hyperspace

Postby velotheguy » Sat Oct 03, 2020 6:02 pm

When I try to launch the game with the mod selected in Slipstream, it says the xml file is missing. Any suggestions? Any idea what is going wrong?
King of Doge
Posts: 2
Joined: Tue Sep 29, 2020 11:55 pm

Re: [HARD-CODED] FTL: Hyperspace

Postby King of Doge » Sun Oct 04, 2020 2:17 am

velotheguy wrote:When I try to launch the game with the mod selected in Slipstream, it says the xml file is missing. Any suggestions? Any idea what is going wrong?


Happening to me too
ScottishPingu
Posts: 45
Joined: Wed Apr 01, 2020 9:21 am

Re: [HARD-CODED] FTL: Hyperspace

Postby ScottishPingu » Sun Oct 04, 2020 8:18 am

From what I understand version 0.5.3 has been compressed as a different file type (from .zip) before being converted to a .ftl file. If you go back one iteration and use 0.5.2 everything should work fine.

I'm not sure when the issue will be corrected but I think it's probably quite easy to sort out.

Cheers
Newish to modding, can't draw but can re-colour.
Image

Mods so far:
Ursa Prototype
Ursa Overflow
Dual Boarders
Tactical Espionage
SlipstreeeemREBEL
Posts: 5
Joined: Fri Oct 02, 2020 10:09 am

Re: [HARD-CODED] FTL: Hyperspace

Postby SlipstreeeemREBEL » Mon Oct 05, 2020 5:18 am

Can someone help me pls??? Whenever I downgrade and patch my FTL for Hyperspace CMD says: "This Patch is not supported for this ROM." What do I do??
sinz
Posts: 1
Joined: Fri Oct 09, 2020 8:40 pm

Re: [HARD-CODED] FTL: Hyperspace

Postby sinz » Fri Oct 09, 2020 8:42 pm

uh it says "hyperspace.xml not found"?Image

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 59 guests